Johnny Depp är riktigt het


Första advent

Jag har ju glömt bort att skriva om denna dag som varit. Den började med att jag vaknade upp med världens nackspärr, kunde knappt röra på huvudet. Har aldrig varit med om det innan vilket jag uppskattar mycket. Jag sov över hos Clara och hade såklart två platta kuddar och en jätte tjock kudde överst, tror att jag fick nackspärren på grund av det.. Jag ska alltid ha mer än vad som behövs. Iallafall vi gjorde iordning oss och begav oss sedan ner till stan. Jag mötte upp Åsa och Clara åkte iväg för att träffa Tobbe och hans familj.

Jag och Åsa gick runt och tittade på marknaden som var tråkigt liten, tror att jag måste styra upp den till nästa år. Eftersom att det gick väldigt snabbt att titta på allt så bestämde vi oss för att sätta oss på Storken och ta oss en varsin kopp varm choklad istället. Gott var det. Mia kom ner på stan vid halv fyra och då gick vi runt och tittade lite mer, hon var också besviken på marknaden. Halv fem var det fyrverkerier vid slottet, alltid lika fint. Mia och Åsa sprang runt helt stressade och försökte hitta den perfekta platsen att stå på och jag sprang snällt efter (detta var innan det började). Jag undrar hur mycket fyrverkerierna kostar? Det kan inte vara billigt inte..


Kanye West - Heartless


Min lördag.



Bilder från igår, jag är alltid jätte dålig på att ta kort. Det blev iallafall tre stycken :)



Hej!

Denna helg har det inte heller varit något party för min del, det känns bra. Jag är verkligen en person som har mina perioder då jag vill gå ut hela tiden och tvärtom, nu är jag i en period då jag inte alls vill det. I fredags var jag med Magnus, vi tittade på Idol och bara tog det lugnt. Jag tyckte att det var bra att Johan åkte ut, orkar inte med alla småttingar som alltid ska sitta och skrika i bakgrunden så fort han visar sig. Det var lite läskigt att se han största fan, hon kan inte må bra. Jag fick panik över hur hon betedde sig, om jag hade varit hennes kompis hade jag slagit till henne. Nej det hade jag inte gjort så hemsk är jag inte men jag hade sagt till henne iallafall.

Igår (lördag) var jag hem till Clara, Isabel kom också förbi. Det var roligt att träffa dem, vi hade vår såkallade kräftskiva. Lite sent kan en del tycka eftersom man brukar ha det i augusti men vi tyckte att det passade perfekt nu. Jag åt dock räkor istället orkar inte hålla på och kämpa sönder mig med en kräfta för att sedan få en ut en super liten bit kött, inte värt jobbet. Räkor är helt min grej skulle kunna äta det varenda dag. Förutom att vi åt mat så tittade vi på massor av roliga klipp på youtube, drack vin och skrattade en hel del. Vi spelade även wii, jag var bäst. Du behöver inte påstå något annat Clara, båda vet att jag har rätt.  


Fisk pedikyr


Såg igår på kanal lokal om detta och tyckte att det lät rätt konstigt. Det nya är tydligen att få fisk pedikyr, Garra Rufa fiskarna gnager upp död hud på fötterna, detta är istället för att använda en fotfil. Skulle ni vilja testa på det?

Jag vill ha jul nu.

Igår var jag på stan och fikade med Åsa, det var trevligt. Jag drack självklart en chai-latte i en hur stor kopp som helst, mums! Efter att vi fikat gick vi runt och tittade på julpynt i inredningsbutiker, man kom verkligen in i julstämning. Det är så mysigt med jul, hoppas bara att vi kommer ha snö då annars är det inte lika mysigt. 

Idag ska jag först till Lindex och skriva ut en arbetsansökan och sedan ska jag ner på stan och lämna in det. Jag ska bara lämna in till en butik först och främst idag. Får se hur jag gör framöver, tycker inte om att gå runt i alla butiker i stan och lämna in det är lite jobbigt. Annars har jag inga planer för ikväll, får se vad som händer. 


Sjukt.

Jag förstår inte hur en del människor beter sig, har ingen som helst respekt överhuvudtaget för andra. Det finns så sjuka saker dessa personer har gjort mot en del och ingen säger åt dem att det är så himla fel. Inte ens de personer som de har gjort dessa saker mot säger ifrån. Jag förstår verkligen inte.

Britney Spears - Circus


Här kan ni lyssna på hela skivan. Enjoy!

Facebook, kan vara den tråkigaste sidan.

Jag har inte riktigt förståt det roliga med den här sidan om jag ska vara ärlig. Visst man kan hitta personer man inte sett på länge och titta på deras bilder men annars är det inte så mycket mer man kan göra där. Då var ju playahead och lunarstorm roligare, fanns mycket mer att göra. Det känns som att facebook är som roligast för dem som inte varit medlem på dessa sidor tidigare. Har inte förstått syftet med att bli vän med varje person man någonsin sett heller, det finns så många som samlar "vänner" där. Kanske känner de att de måste bevisa för alla andra att de känner många, lite som på högstadiet.


Rihanna - Rehab


Godmorgon!

Gick upp från sängen för ett tag sedan, nu har jag verkligen sovit ut. Det jobbiga när man sovit såhär länge är bara att man blir helt seg i kroppen, man känner av att man sovit några timmar för mycket. Ska snart gå och göra iordning frukost till mig eller det kanske blir lunch eftersom klockan snart är ett.

Det var en man som ringde mig halv 10 imorse och frågade om han kommit till Ikea. Konstig typ, han rabblade även upp mitt mobilnummeroch frågade om han hade ringt det och jag sa ja. Hur kan man tro att Ikea har ett mobilnummer?


Dagarna går så snabbt

Ja då sitter man här själv i lägenheten igen, mina vänner har precis åkt hem. Det är rätt skönt ändå att sitta här vid datorn, lyssna lite på musik och bara ta det lugnt innan man ska gå och lägga sig. Min kväll har gått till lite tv tittande med Helena, Sara och Mia och sedan har vi pratat massor. Planen var att vi skulle se Desperate Housewives men man såg knappt någonting, det brukar lätt bli så när man träffas. 

Imorn är jag ledig, iofs är jag väl ledig hela tiden nu då. Har inte fått några tider på Lindex och mitt andra jobb har jag sagt upp mig på. Jag känner ändå inte super panik över det, jag klarar mig. Ska försöka se positivt och verkligen försöka hitta mig ett nytt jobb. Ja, imorn blir det mest att jag ska ta det lugnt på dagen, har jobbat 9 dagar i rad så jag känner att jag behöver det nu innan jag tar tag i mitt liv.

På kvällen ska jag förbi Gränby Centrum på den såkallade Vip kvällen, det är ju en del nya butiker som öppnar på torsdag så det ska vara premiärvisning för de mest omtyckta gästerna mellan 20-22. Det ska tydligen vara massor av bra erbjudanen i butikerna och uppträdanden på fyra scener, det kan kanske bli kul.  


Äntligen.

Fick tag på honom tillslut så nu har jag sagt upp mig vilket känns otroligt skönt. Visst jag kommer få väldigt lite tider på Lindex vilket kommer leda till att jag knappt får några pengar men det känns ändå så befriande. Jag får helt enkelt vara sparsam med pengarna och söka jobb som en galning. Det måste lösa sig på något sätt. Jag kan inte gå på ett jobb där jag mår psykiskt dåligt och där jag inte blir något speciellt bra behandlad överhuvudtaget. 

Någon som har ett jobb till mig?

 

Myskväll hemma hos mig.

Ikväll ska förhoppningsvis Helena och Sara komma förbi mig, vi ska titta på Desperate Housewives och äta ost och kex. Riktigt mysigt! Jag slutar kl 19 så det är bara för mig att skynda mig hem, äta mat och städa lite. Har verkligen ingen aning om vad jag ska äta för något, det är så tråkigt att laga middag när man är själv. Funderar på att gå och köpa något på stan, kanske Cupido sallad eller något sådant. 

Slutar om 2,5 timme och det går riktigt segt just nu. Känns som att jag ska somna...  

Jag har gjort mitt här.

Nu har jag bestämt mig, jag ska säga upp mig. Det är lite problem med själva utförandet bara för att varje gång jag har ringt och sökt honom har någon annan svarat och sagt att han är upptagen. Har lust att säga att de ska hälsa att jag vill säga upp mig, men det kan jag inte göra. Det här gör bara ännu mer att jag vill säga upp mig. Ta mig härifrån! Jag står och arbetar här nu fast jag inte vill vara här, enbart för hans skull och han tar sig aldrig tid till personalen. Dåligt.

Gilla ditt hopplösa jobb

Sitter just nu och läser Glamour, det står just om det jag känner just nu. Att inte trivas på sitt jobb.

Det står b.la. såhär:
Hur meningslöst det än kan kännas så tar du faktiskt med dig nyttiga erfarenheter från ett jobb där du vantrivs.
- Du lär känna dig själv på fel jobb. Nu vet du vilka arbetsuppgifter du inte gillar, vilken chefstyp du helst undviker och vilken företagskultur som motiverar dig.

Fel-jobb-pepp:
1. Lista hur ditt drömjobb ser ut i form av arbetsuppgifter, lön, chefer och liknande. Det ger dig ett hum om vad du ska inrikta dig på när du söker dig vidare i karriären, nu eller längre fram.

2. Lista även för- och nackdelar med att säga upp dig. Se till att ta tag i din situation på ett tidigt stadium - ju längre tiden går, desto svårare blir det att ta sig ur ett destruktivt läge. Om fördelarna med att stanna väger över är det ett hett tips att tala med din nuvarande chef om hur du ska stimuleraras mer, med flera eller helt nya arbetsuppgifter. Det gynnar er båda!

2. Fundera på vilka erfarenheter du kan ta med dig från ditt nuvarande jobb.Försök tänka positivt. Du har åtminstonde skaffat dig en merit och byggt på din erfarenhetsbank, vilket alltid gagnar dig.




Jag har ju i princip gjort det här i mitt huvud, de enda fördelarna med detta är att jag får lön (hoppas jag) och att jag får mer erfarenhet.

Är så irriterad!

Jag är otroligt irriterad just nu, känner att jag måste skriva av mig lite.. Fick precis mitt schema för hur jag ska jobba de kommande veckorna, det visade sig att jag bara hade stängningstider och att jag jobbade 2-3 dagar i veckan. Först och främst har jag blivit lovad att jag ska ha 60-100%, det blir det inte precis på 2-3 dagar med 4,5 - 5 timmars pass. Jag sa att eftersom jag omöjligt kommer upp till 60% så måste jag kunna ta extra tider på Lindex för att få ihop det, har ändå en hyra att betala. Jag kan då inte bara jobba bara 14-19 här, just för att de få extra timmarna som finns på Lindex ofta är 15-20 pass. Nej men då var det mitt problem och att om jag inte kan jobba de passen är det min uppgift att fixa det. Jag menar inte att jag bara vill ha öppningspass men åtminstonde något sådant, det ska ändå vara rättvist. När jag då säger att jag har rätt till att först kolla på schemat och sedan godkänna det så fick jag bara ett hånskratt..

Jag fick även höra att jag skulle lugna ner mig.. Just nu känner jag att jag inte har några problem alls att gå härifrån. Det finns så mycket som jag tycker är fel här och det som är mest irriterande är att det inte går att prata om det. I telefonen när man ringer och är irriterad lovar han en massa och det låter så bra men sedan blir det aldrig bra. Det finns inte ens ett kollektivavtal och det gör ju att jag princip inte alls har några rättigheter...

Jag saknar O.C

Hide And Seek by Imogen Heap

En av de många anledningarna till att jag tycker att serien var så himla bra är att det alltid var bra musik. De var riktigt duktiga på att välja och sätta in rätt låt till rätt scen, musik gör oerhört mycket när man tittar på en serie. Musiken hjälper till att förmedla en känsla och det gjorde verkligen låtarna de hade med. Jag får rysningar när jag lyssnar på den här..

The Hills är bra.


Jag har fastnat helt för The Hills nu, tittade inte alls på det förut. När man väl sett ett avsnitt så vill man bara se ett till och ett till och ett till. Det bästa är att man kan titta på avsnitten på Mtvs hemsida, så det ska jag göra nu. Min kväll är räddad, jag har choklad också. Kan det bli bättre? 

Nu förstår jag.

Jag jobbar ju inne i Forumgallerian och i fredags gick det runt fyra poliser där inne hela dagen. Jag funderade över vad de höll på med och om de gick runt och fönstershoppade istället för att jobba. Nu vet jag varför, här är anledningen till att de höll till till inne i Forum: 

Försökte våldföra sig på ung flicka på krog
En 15-årig flicka anmälde vid 14-tiden på fredagen att hon utsatts för ett våldtäktsförsök av en man på en restaurang vid Forumgallerian i centrala Uppsala.
Gärningsmannen uppgavs vara en 29-årig man som arbetar på restaurangen. Den utpekade förövaren försvann efter händelsen från platsen, och ett stort polisuppbåd sattes in i spaningarna.
Senare påträffades mannen och greps. Han fördes till polishuset för förhör.
De närmare omständigheterna kring händelsen är ännu oklara, och utredning pågår. På seneftermiddagen rubricerades fallet preliminärt som sexuellt ofredande.

MAGNUS QUENNERSTEDT

Untraceable


Igår såg jag och Christina filmen Untraceable, jag har sett den innan men den är rätt bra så jag kunde se den igen. Jag tycker om sådana här filmer som är lite mer realistiska och där man får tänka lite istället för en film där det bara är blod överallt och där mördarna praktiskt taget är odödliga.


Diane Lane spelar Jennifer Marsh, änka och FBI-agent från Portland som spenderar nätterna framför datorn i jakt på nätförbrytare och cyberbrott. När hon snubblar över en torterad katt på sajten KillWithMe.com anar hon att mer är på gång, och hon har så rätt.

Här handlar det om en datanörd till sadist, som plågar kidnappade offer i allt snabbare takt ju fler som ser hans livesändning. Metoderna blir allt mer kreativa med varje slakt (har någon sett för mycket på "Saw"?). Ett offer blöder ihjäl, nästa kokas till döds av sollampor medan ett syrabad väntar det tredje. Klockan tickar, och miljontals besökare letar sig in på sajten. Killen borde ha sålt annonsplats.


Underbart.

Den här helgen har det varit mycket jobb men samtidigt har jag bara tagit det lugnt på kvällarna. Det är verkligen skönt att bara vara hemma på kvällarna och äta något gott med en kompis istället för att gå ut med högklackat i snön och vakna upp bakis. Jag har tappat all lust på att gå ut nu eftersom att det där hände förra helgen, ska nog inte gå ut på ett tag tror jag.

Min helg har jag varit med Christina både fredag och lördag kväll, det har varit mysigt. Vi har pratat massor och ätit gott, det är så livet ska vara. I lördags köpte vi hem pizza och tittade på Idol, rätt skönt att Anna åkte ut. Jag tycker inte om att hon alltid ska dra ut på varje ord när hon sjunger, hon kan bara göra en låt bra enligt mig och det är den som hon sjöng på auditionen inför juryn. Jag tror att Kevin kommer vinna, känns rätt självklart.  

Igår köpte vi ost, kex och vindruvor, men vi åt inte upp det för att vi var mätta efter vår middag som serverades kl 10 på kvällen, jag slutade nämligen klockan 8. Antingen får jag mumsa på det ikväll eller så tar vi det någon annan dag, innan det blivit gammalt.

Idag jobbar jag 15-20.15 på Lindex, det är en rätt skön tid. Jag mår så himla mycket bättre när jag jobbar på Lindex, det finns alltid något att göra och personalen är underbara. Nu ska jag bara ta det lugnt och titta på tv innan jag ska börja göra iordning mig för jobbet.


Madonna - La isla Bonita


Om ni är hemma hos mig någon gång ska ni inte bli förvånade om ni får höra denna låt spelas genom väggarna. Min granne verkar nämligen älska den här låten hur mycket som helst, den spelas flera gånger varje dag och den har gjort det under flera veckors tid nu. Det roligaste är att min granne verkar ha olika versioner av den också, tänk vad en låt kan göra för en del. Jag fantiserar lite om att min hemliga granne går runt i 80-tals kläder och har affischer med Madonna över hela lägenheten, så kul har jag det.

En lugn dag.

Nu är jag tillbaka på jobbet efter några dagars vila efter smällen. När man jobbar här så är det i princip samma sak som att ta det lugnt, inte riktigt fullt ös här inte. Ikväll ska jag hem till Shakhos lägenhet och träffa Helena, Åsa och Sofia. Vi ska äta god mat som Helena lagar till, det ska bli mysigt. Det var jätte längesen jag träffade Åsa kanske en månad sen eller något så det ska bli roligt att träffa henne. Nej nu ska jag återgå till mitt arbete här..  


En idiot kastade en flaska i huvudet på mig.

I lördags var jag ut med Sofia, Mia, Sara och m.fl. det började rätt mysigt hemma hos Sofia där vi åt paj och sallad. Clara var med när vi åt och så också men drog hem när vi skulle bege oss ut. Iallafall när vi kommer in på Birger Jarl så sätter vi oss först en stund och sedan går jag och Mia iväg och dansar. Det börjar med att vi står på högtalarn (nej jag vill inte stå där men Mia tvingade mig) och dansar och helt plötsligt kommer det några tjejer och killar och ställer sig där och verkligen tränger ut mig mot väggen, alltså de står runt om mig så jag inte kan gå därifrån. Jag blir så irriterad så jag tillslut frågar om jag kan få komma därifrån...

Vi går och sätter oss och efter ett tag går vi och dansar igen (den här gången inte på högtalaren) och plötsligt känner jag att något slår till hårt i mitt huvud, jag tar upp händerna för att känna vad det var och mina händer blir fulla med blod. Jag får panik och börjar gråta och det bara fortsätter att rinna.. Vi får gå in där personalen jobbar och jag blir omplåstrad samtidigt som det vägrar att sluta blöda. Efter att några har tittat på såret säger de att jag inte kommer behöva sy, jag ville iallafall gå till Akademiska för att höra vad de hade att säga och de sa att det inte heller behövdes. Lite känsligt med att sy i ansiktet och så...

Det som hände var att jag fick en flaska kastandes i huvudet, jag vet inte om det var med flit men samtidigt har jag svårt att tro att det var en olyckshändelse. Jag fick ett stort jack i pannan så han måste verkligen ha tagit i när han kastade den, det blir inte precis så om man råkar kasta en flaska mot golvet. Jag blir så irriterad för han hade inte ens mage att komma fram och be om ursäkt, han stod ca 2 meter ifrån mig och såg mig blöda. Han bara fortsatte att dansa, det kanske också är ett tecken på att det kan ha varit med flit. Men det som gör mig mest irriterad är att han inte fick några konsekvenser, visst han blev utkastad men det blir ju vem som helst som är för full.. Han kan ju lika gärna komma tillbaka nästa helg och få för sig att kasta en flaska i huvudet på någon. Det känns tryggt och fint. Konstigt att inte vakterna ringde polisen kan man tycka.. 

Aja jag ska iallafall vara glad att jag inte fick flaskan i ögat, då hade jag lika gärna kunnat vara blind idag.


Min helg

I helgen har det inte blivit något festande, skönt! På fredagen kom min käre vän Lisa på besök, det var jätte längesen vi sågs. Det blev tacos till middag och vi pratade en massa om våra liv, det var mycket man hade att uppdatera sig med.

Lördagen var egentligen planerad till en heldag med shopping i Stockholm men eftersom ingen av oss två hade så speciellt bra med pengar så bestämde vi oss för att gå på stan här i Uppsala istället. Det enda jag köpte var en tröja från Gina Tricot, som jag inte riktigt är säker på om jag ska behålla. Vi var och fikade på Waynes också, ett dyrt besök blev det. Det vi åt var inte en hit precis det stod att det skulle vara guacemole i men jag såg ingen skymt av det, man ska alltid ta det man vet är gott. På lördag kväll åkte Lisa hem och jag åkte hem till Christina, vi tittade på massa klipp som vi spelat in under gymnasietiden. Tråkigt nog hittade vi inte de färdiga filmerna som vi har gjort..

Söndagen jobbade jag på Gränby och efter det gick jag hem till Magnus, åt middag med hans familj och så. Sedan tittade vi på en film och efter det orkade jag inte gå hem så jag sov kvar. 

Nej nu måste jag skynda mig ska till mitt underbara nya jobb... Vet inte hur jag ska prata med honom blää...


Kluven..

Jag vet inte hur jag ska göra med mitt nya jobb, det finns så mycket som jag tycker är fel där. Jag pratade med en som jag jobbar med på Lindex och hon tyckte att jag skulle säga upp mig.. Det känns inte bra att komma och säga att man inte vill jobba där när man bara jobbat i en dag. Men samtidigt mår jag inte bra och jag vill inte ens gå dit. Jag ska jobba där idag och jag ska försöka prata med chefen, det dryga är bara att han har så mycket att göra på måndagar... Tråkigt för jag var så himla glad att jag hade fått ett jobb. Vi får se hur det blir med det här.

Charlie bit my finger


Jag älskar det här klippet, speciellt när lill tjockisen inte kan hålla sig för skratt.  

Lite bilder från i lördags






Vi var ju tvugna att roa oss själva som man ser på bilderna.

Jag är sämst.

Nu var det riktigt längesen jag skrev här igen, jag blir faktiskt irriterad på mig själv. Sanningen är den att jag knappt suttit vid en dator på en vecka så det är lite därför. Det har hänt lite grann sedan sist, förr förra helgen var min kära vän Elaine här i Uppsala och hälsade på med sin norske käresta. De var jätte gulliga tillsammans och han verkar vara jätte bra för henne. Alla tjejerna + Elaines kille var hemma hos Sofia på lördagen och åt tacos och pratade en massa. Sedan drog vi ut, som vanligt blev det Birger Jarl. Jag träffade även Frida där, så vi hängde på andra dansgolvet. Det blir aldrig roligare på det dansgolvet än när man är med Frida så är det bara.

Sedan har vi stängt igen Lindex butiken i forum, det gick jätte fort att få bort allt. Skönt! Det mesta vi gjorde de två sista dagarna var att äta mat och fikat, självklart bjöd Lindex på detta. Nej men vi kämpade rätt mycket den andra dagen om jag ska vara ärlig men det låter mer lyxigare i den första meningen.

Förra helgen blev det utgång båda dagarna för min del, fredagen var inte planerad men jag brukar ha lätt att ändra på det. Först var jag och Frida hemma hos mig, vi åt varma mackor och jag förfestade (3 cider).. Sedan drog vi hem till Fridas vänner Kristina och Kajsa aka tvillingarna. Det var mysigt även om vi inte var där länge. Resten av kvällen spenderades på premiären av Teatern, det "nya" utestället här i Uppsala. Det var rätt kul, tråkigt bara att de två små dansgolven skulle vara så sjukt varma det gick knappt att vara där inne. Jag ska nog gå dit mer ändå och ge det en till chans.

På lördagen var jag, Christina och Clara hemma hos mig och förfestade och gjorde iordning oss för utgång. Sedan drog vi till en maskeradfest inne i stan, inte den roligaste festen jag varit på. Jag började tillochmed att bråka med en kille där som var lite smått dryg. Efter det drog vi till Birger Jarl, kanske inte den roligaste utgången. Det var ingen man kände igen och sedan var jag nog lite trött från gårdagen. Mina fötter var jätte trötta, så jag och Christina gick till Mcdonalds och åt och sedan tog vi en taxi hem till mig.

Den här veckan har jag varit förbi Martinas Delikatesser på en "intervju" det gick bra för jag fick jobbet. De är bara en julförsäljning så det handlar om 2,5 månad men ändå känns det riktigt skönt. Kan koppla av ett tag och söka jobb i lugn och ro. Jag börjar redan imorgon, ska bli jätte roligt att testa på något nytt.  

RSS 0.91