Någon som vet en bra trafikskola?

Just ja snart har jag min halkbana, den 20/2 rättare sagt. Därför måste jag boka körlektioner nu igen men jag vet inte vart jag ska köra. På den körskolan som jag övningskörde på i somras är fullbokad hela tiden nu för tiden och om man nu får tider så blir de inte ens nära varandra. Jag vill liksom ha 3-4 lektioner i veckan så jag kommer in i körningen igen. Är det någon som har något tips på en bra trafikskola??

090128

Jag har tappat suget helt på att blogga på sistonde. Tråkigt men jag har en tendens att ha sådana perioder som ni kanske har märkt. Det har ändå inte hänt så mycket, jobbat och sovit jätte mycket. Det vanliga alltså. Något som jag älskar är att sova men jag brukar tvinga upp mig hyffsat tidigt så jag hinner med livet  också, det kan ju vara bra.

Vet ni, igår kväll åt jag och Magnus chips och dipp men allt blev inte uppätet så nu ska vi äta resten. Mums!



Nämen där är ju jag.


Lykke Li - Tonight


Den här låten är så mysig. Jag älskar hennes röst, den är speciell.

Min syster var på besök.

Det var inte alls svårt att gå upp imorse trots att jag sov väldigt få timmar inatt. Jag vaknade faktiskt automatiskt innan klockan ringde så det var skönt. Klockan tolv stod jag i kassan på jobbet och aa stod där i alla fyra timmar som jag jobbade idag. Jag blir så trött i huvudet när jag står i kassan så länge, tillslut står jag och låter som en robot. Har verkligen mina meningar som jag säger till alla, så om någon ger en kommentar eller säger något blir jag förvirrad haha. När jag slutat gick jag och köpte pizza och coca-cola, jag kände att jag lika gärna kunde gå hela vägen ut när jag ändå skulle äta onyttigt. Riktigt gott var det och efterlängtat, hade inte ätit på jätte länge..

Johanna, min syster var förbi mig ikväll. Jag färgade hennes hår mörkbrunt, det blev jätte fint och jämnt. Hon åkte hem rätt nyligen så nu sitter jag här själv och dricker coca cola, mums! Funderar på att spela sims, det var ett tag sedan..
Min lillasyster som inte ser så liten ut längre.

Oväntat..

Igår vart det en oväntad utgång för min del, det känns alltid som att mina utgångar är oplanerade nu för tiden men det är skoj. Sofia kom hit och vi snackade, drack vin och gjorde iordning oss. Sedan drog vi ner till stan för att hänga lite på Gillet, vi träffade Frida och Ylwa där också. Vid 12 tiden gick vi och mötte upp Mia utanför Birger Jarl och begav oss in. Om jag ska vara ärlig så var det inget roligt ute, jag tittade på klockan hela tiden. Sällskapet var trevligt men alla andra där var inga roliga. Bara massa småttingar. Jag drog vid halv två tiden till Max och köpte mat till mig och Magnus och drog hem till hans kompis. Det kan vara den godaste hamburgaren jag ätit på länge haha..


Det blev inga kort igår så jag lägger upp en bild på mig och Sofia från i somras istället.

Peter Siepen inne i synsam


När vi gick inne i Gallerian såg vi Peter Siepen stå inne i Synsam butiken och var dj, utanför bjöd de på godis. Mycket påkostat på en lönings fredag sådär. Undrar om de sålde mer än vanligt.. haha.. Frida ångrar att vi inte gick in och tog kort på honom, men jag är så cool så jag tycker inte att det är synd.

I min ensamhet

Idag blev det en spontan resa till Stockholm med Frida, det var kul. Hon skulle dit imorn egentligen för att hämta nycklar till hennes mormors lägenhet och för att se hur hon skulle gå från tunnelbanan och hem till henne. Frida ska nämligen praktisera i Stockholm om någon vecka och så tänkte hon passa på att bo hos hennes mormor eftersom hon bor i Stockholm. Det blev av idag istället pågrundav att Ikea ringde och ville att hon skulle jobba imorgon, så det skulle bli lite stressigt att ta detta imorn..

Aja det blev ingen shopping alls faktiskt vilket känns lite knäppt eftersom man ändå fick lönen idag. Vi passade ju på att gå i alla butiker eftersom vi ändå var i Stockholm, men nej jag hittade inget i min smak. Det känns duktigt, den här månaden måste jag vara ekonomisk med tanke på att jag har en del utgifter. Nu sitter jag här hemma och tittar på Lets dance i min ensamhet, har precis ätit jätte god lax med massa sallad. Jag kommer nog somna snart, är jätte trött.

Nu är det Layla som dansar, hon är super duktig tycker jag.


T.I. Feat Justin Timberlake - Dead And Gone


Det är Justin Timberlake som gör den här låten bra, älskar när han sjunger:
I turn my head to the east I dont see nobody by my side
I turn my head to the west still nobody in sight
So I turn my head to the north, swallow that pill that they call pride
The old me is dead and gone, the new me will be alright


....


Nu känner jag att jag vill få mitt hår såhär ljust igen, det är fint. Tråkigt nog är det ett sådant jobb att få till det sådär, det sliter även för mycket på håret. Har iofs inte så jätte långt kvar men ändå och slitningarna får jag leva med.. Två eller tre gånger till med slingor sen blir nog resultatet som på bilden. I hope.

Fika med Christina

Idag var jag ner på stan och träffade Christina, vi fikade och pratade massor om allt möjligt. Vi var även förbi ett ställe där jag lämnade in en arbetsansökan, hoppas att de hör av sig. Just nu känns det verkligen som jag aldrig kommer få ett jobb, men förhoppningsvis löser det sig. Annars är det bara att sätta igång med pluggningen vilket jag inte alls känner mig redo för just nu.. Lindex inne i stan ringde och frågade om jag kunde komma in och jobba hos dem imorn, det är inventering så jag börjar klockan 7 på morgonen. Måste nästan gå och lägga mig snart om jag ska orka gå upp imorn. Min plan är att ligga i sängen klockan 10 men vi får se hur det blir med det..

Min helg

Den här helgen har jag hunnit med rätt mycket, åkte till Stockholm och Clara på fredags eftermiddagen. Resan började dock inte så bra eftersom det hade skett en olycka i Upplands väsby, all tågtrafik var stoppad så mitt tåg som jag skulle åka med åkte 45 min senare än vad det skulle. De sa att det var räddningspersonal på plats vid olyckan så mina misstankar är att det nog är någon som hoppade framför tåget. Det händer ju lite då och då. Hemskt..

Aja när jag kom fram till Stockholm åkte jag och Clara hem till en arbetskollega till henne, åt chips, drack vin och tittade på Lets Dance. Vi lyssnade på massa Britney Spears låtar och Clara dansade haha. Det var faktiskt roligt det blev även en snabb visit till en gay klubb, har aldrig varit på det innan men någon gång ska bli den första. Vi var där max i 10 min sedan åkte vi hem till henne och sov.  

På lördagen träffade vi upp Christina vid tre tiden på stan, hon hade gjort sitt engelska test på morgonen. Vi satte oss och fikade och det blev en del prat om framtiden och hur det kommer bli och så.. Efter att vi fikat gick vi runt lite på stan, jag hittade ett super fint linne men tydligen fanns den inte kvar i min storlek vilket egentligen var bra för min plånbok. Christina köpte dock ett par sjukt snygga högklackade skor på Topshop, kan vara ett av de snyggaste skor jag sett. De var dock lite för dyra för min smak. När vi tittat klart på stan åkte vi hem till Clara vi åt jättegod lax och drack vin. Vi satte ihop en malm byrå och sedan började vi göra iordning oss för kvällen. Vi drog till en bar som hette Marie Laveau på Södermalm, tittade på alla människor som antagligen (enligt oss) var vegetarianer. Det fanns verkligen udda människor där, det var nästan som att det var en tävling om vem som kunde se mest udda ut där. Men det var super roligt och jag älskar att titta på annorlunda människor, de är coola på sitt sätt. När vi sedan skulle dra hem gick vi förbi ett kebabställe och det kan vara den äckligaste kebaben jag någonsin ätit. De hade hällt på alla såser de kunde ha på och sedan smakade själva kebabköttet makrill.

Söndagen var super lugn, vi låg i soffan och tittade på tv till klockan fyra. Sedan gjorde vi iordning oss och hon drog iväg på dejt och jag åkte hem till Magnus. Vi gick förbi Gränby centrum och jag köpte min älsklings glass, Ben & Jerrys Chocolate Fudge Brownie.


Rea fynd


Jag köpte de här två blusarna igår på Lindex på rean. Det är ju ta 2 betala för 1 så det är super bra. Jag betalade 120:- för båda två tillsammans. Hade nog aldrig köpt dem annars, de känns lite tantiga. Samtidigt är de faktiskt fina på och för det priset kan jag använda dem en gång för att det ska kännas värt.

Stockholm i helgen.

Nu är det bestämt, jag ska till Clara i helgen. Hon har flyttat till Stockholm nu så jag ska hälsa på och se hennes nya lägenhet och så. Det ska bli roligt! Åker dit imorn kväll och kommer hem på söndag förmiddag, hoppas Christina kan följa med också. Tråkigt att jag inte har så mycket pengar bara men det löser sig nog.

I need those shoes



Heej!

Det var jätte svårt att gå upp idag, somnade om hela tiden. Jag gick ändå inte och la mig så sent igår så förstår inte varför det var så. Vet inte riktigt vad jag ska göra idag innan jag börjar jobba, sitter här fixad och klar och börjar om 3 timmar. Det är inte ofta det händer, jag brukar alltid sitta oklar tills en timme innan jag börjar så jag får stressa sönder mig för att hinna i tid. Kanske ska träffa Magnus en stund och gå ut och gå det hade varit mysigt. Det är ju fint väder, solen skiner. Ska nog ringa honom..

Helena är tillbaka :)

Sitter här hemma nu efter att ha varit hemma hos Helena ikväll. Hon har äntligen kommit hem från landet långt borta, Cuba, hon har varit borta i en hel månad. Det har varit väldigt tomt utan henne här. Hon berättade massor om hennes resa och så, hon har haft det super bra där borta. Ska bli roligt att se alla bilder sen.

Tänkte gå och lägga mig snart ska bara titta runt lite. Kanske söka lite jobb, det har blivit lite av min nattsyssla på sista tiden. Det kanske är därför ingen hör av sig, de ser att jag sitter uppe hela nätterna också tänker de att det inte är en seriös person. Nej då.. Imorgon börjar jag klockan 4 så jag ska sova ut och sedan sola tänkte jag och kanske gå ut och gå innan jag börjar.


Onsdag

Nu har jag varit och solat, det känns skönt. Tänkte göra det imorgon också så det blir något resultat. Idag börjar jag klockan 2 så jag håller på och gör iordning mig. Måste göra mig någon lunch också men jag vet inte vad, kanske blir nudlar. Lyxigt värre. Nej nu måste jag fortsätta.


Pjanoo


Måste börja träna.

Just nu vill jag ha ett träningskort, måste skaffa mig det. Har gått upp ett antal kilon och känner nu att jag vill förlora dem, vill väga det jag gjorde för ett halvår sedan. Det komiska är att när jag väl gjorde det ville jag gå upp lite, man är aldrig nöjd. Ush jag har aldrig varit så besatt av min vikt som jag är nu, jag blir irriterad på mig själv. Sedan vill jag såklart  börja träna för att man blir så mycket piggare och automatiskt börjar äta nyttigare, iallafall jag. Vet dock inte vart jag ska börja träna, det är den stora anledningen till att jag inte köpt mig ett. Jag tränade på Nautilus förut men jag känner inte att jag trivdes helt där, det var alltid ett fotbollslag i gymet när jag skulle träna. Tio killar cyklandes bakom en känns inte bekvämt när man ska träna. Friskis och svettis vill jag nog inte träna på just för att det känns som att alla tränar där, orkar inte stöta på folk man känner igen hela tiden. Får se hur det blir men saken är säker och det är den att jag måste fixa det rätt snart.

Någon som har ett tips?


Tisdag

Är äntligen klar med tvätten nu, har hållt på sedan halv 8. Det tar sin tid verkligen, ändå tvättade jag inte så speciellt mycket faktiskt. Jag har varit riktigt duktig den här kvällen. Kom hem halv 7 från jobbet och då lagade jag mat, sedan satte jag igång med att dammsuga, torka av ytor och tvätta. Det är så skönt när man är klar med allt sådant, jag är riktigt duktig på att dra ut på det, speciellt med att tvätta..

Ajaa imorgon börjar jag klockan 2 så jag tänkte passa på att sola innan jobbet. Det behövs! Varje morgon får jag panik över vad jag ska ha på mig för att jag inte vill visa min bleka kropp som inte passar ihop med mitt sminkade bruna ansikte. Det är dags att få lite färg på kroppen igen.


090112

Då har en ny vecka börjat igen då, det går så himla snabbt. Dagarna, veckorna och månaderna rusar iväg och jag hinner inte med. Har så mycket jag måste ta tag i men jag bara flyter med i vardagen och glömmer bort allt detta som verkligen behövs fixas. Jag måste skärpa mig. Idag var det inte mycket folk alls som ville shoppa men detta gjorde att man hann med massor av annat istället. Det är så roligt när vi får ut allt nytt i butiken, det är riktigt vårigt nu. Det är så fint. Min chef kunde inte varit bättre heller, hon är så positiv och glad och det smittar verkligen av sig.

Nej nu ska jag gå och lägga mig. Magnus ligger redan och sussar här i soffan... Godnatt!

Stars at the Golden Globes



Guldbaggen 2009



Tittar just nu på Guldbaggen, Johan Glans leder det och han gör det galant. Han är alltid lika rolig tycker jag. Jag har dock inte sett så många svenska filmer i år, det är väldigt få nominerade filmer som jag faktiskt har sett. Får ta och göra det kanske.

De nominerade:


Bästa film

"De ofrivilliga"

Producent: Erik Hemmendorff

"Låt den rätte komma in"

Producent: John Nordling och Carl Molinder

"Maria Larsson eviga ögonblick"

Producent: Thomas Stenderup


Bästa regi

Tomas Alfredson för "Låt den rätte komma in"

Jan Troell för "Maria Larssons eviga ögonblick"

Ruben Östlund för "De ofrivilliga"


Bästa kvinnliga huvudroll

Lena Endre för rollen som Susanna i "Himlens hjärta"

Maria Heiskanen för rollen som Maria Larsson i "Maria Larssons eviga ögonblick"

Cecilia Milocco för rollen som lärarinnan i "De ofrivilliga"


Bästa manliga huvudroll

Mikael Persbrandt för rollen som Sigfrid Larsson i "Maria Larssons eviga ögonblick"

Gustaf Skarsgård för rollen som Göran Skoogh i "Patrik 1,5"

Peter Stormare för rollen som Klemens i "Varg"


Bästa kvinnliga biroll

Maria Lundqvist för rollen som Ann i "Himlens hjärta"

Amanda Ooms för rollen som Mathilda i "Maria Larssons eviga ögonblick"

Marie Robertson för rollen som Birgitta i "Rallybrudar"


Bästa manliga biroll

Jesper Christensen för rollen som Sebastian Pedersen i "Maria Larssons eviga ögonblick"

Torkel Petersson för rollen som Sven Skoogh i "Patrik 1,5"

Per Ragnar för rollen som Håkan i "Låt den rätte komma in"


Bästa manuskript

John Ajvide Lindqvist för manuskriptet till "Låt den rätte komma in"

Niklas Rådström, Agneta Ulfsäter-Troell och Jan Troell för manuskriptet till "Maria Larssons eviga ögonblick"

Ruben Östlund för manuskriptet till "De ofrivilliga"


Bästa foto

Marius Dybwad Brandrud för fotot i "De ofrivilliga"

Hoyte van Hoytema för fotot i "Låt den rätte komma in"

Jan Troell och Mischa Gavrjusjov för fotot i "Maria Larssons eviga ögonblick"


Bästa utländska film

"Lust, Caution"

Regi: Ang Lee

"No Country for Old Men"

Regi: Joel Coen

"There Will Be Blood"

Regi: Paul Thomas Anderson


Bästa kortfilm

"Dockpojken"

Regi: Johannes Nyholm

"Istället för abrakadabra"

Regi: Patrik Eklund

"Lögner"

Regi: Jonas Odell


Bästa dokumentärfilm

"H:r Landshövding"

Regi: Måns Månsson

"En enastående studie i mänsklig förnedring"

Regi: Patrik Eriksson

"Maggie vaknar på balkongen"

Regi: Mark Hammarberg, Ester Martin Bergsmark, Beatrice Maggie Andersson


Kom hit nu!

Den här dagen har jag verkligen inte gjort något vettigt överhuvudtaget. Det är skönt att ha sådana dagar ibland tycker jag, det är inte ofta det blir så. Nu sitter jag och väntar på att Magnus ska komma förbi med en stor godis påse full med lakrits. Jag längtar!

...

Jag har funderat lite över hur oerhört olika förhållanden kan vara. Att älska någon har inte alltid samma innebörd för alla. Det har jag märkt på sista tiden. En del försvinner bort i drömmarnas land där allt är perfekt och gulligull och där själva faktumet att det kan ta slut imorgon inte ens existerar i deras huvuden. De rusar in i något de själva inte riktigt vet vad det är för något, de hinner inte ens stanna upp och tänka efter. Känner de ens varandra? Har de verkligen hunnit se alla dessa sidor en människa faktiskt har och ja en del av dessa sidor är faktiskt inte alltid bra. Det kan vara fint på ytan men man vet aldrig vad som väntar under det där perfekta som man blivit helt obeskrivligt förälskad i. När det handlar om att lämna över hela sitt liv till en annan person ska man vara väldigt försiktig, visst man är förälskad och naiv men man måste tänka efter. Det kan slå hårt tillbaka till dig, allt det du sagt och givit denna person.

Allt är inte sockersött och när dessa personer inser det kan det ibland visa sig att förhållandet blivit något de inte alls vill vara med om. Konstigt nog är det inte lika lätt att avsluta ett förhållande som det är att rusa in i ett för fort.



 


The Curious Case of Benjamin Button

Jag och Magnus såg den här filmen för någon dag sedan, den var faktiskt bra. Vi började titta på den för ett tag sedan men det slutade med att båda två somnade. Det gjorde vi inte den här gången, den är dock rätt seg från början. Jag tycker om själva handligen att han föds gammal, blir yngre och yngre och på slutet är han en liten bebis, det är väl ingen annan film som varit så?


Det blir inte alltid som man tänkt sig.

Min kväll igår började bra, jag var påväg hem från jobbet klockan 20.15 och kände mig lite festsugen. Ringde runt till Mia och Sofia eftersom jag visste att de pratat om att de kanske skulle gå ut ikväll. Käre Mia var lite osäker på om hon skulle ut men att hon kände för det och Sofia var helt på.. Christina kom hem till mig vid 21 tiden och vi stressåt räkor och sedan var det bara att springa ut till Sofia som satt i bilen utanför och väntade. Vi åkte hem till Sofia på lite förfest och sedan drog vi till Platina. Det var helt okej där från början men sedan efter ett tag fick jag så sjukt ont i magen. Hade kramper hela tiden så det var bara för mig att ta en taxi hem och gå och sussa. Tråkigt men det kommer fler kvällar.   


God morgon!

Vaknade för ett tag sedan och har precis ätit fiber havregrynsgröt till "frukost". Jag ska nog börja med att äta det varje morgon igen, jag gjorde det förut och det är så mycket bättre än att äta mackor varje morgon som jag gör just nu. Aja idag är jag ledig och solen skiner! Magnus och jag ska gå ut och gå en långpromenad i detta fina väder lite senare. Jag måste hoppa in i duschen och göra mig iordning bara. Sedan ikväll ska jag sola, min kropp behöver det.
 


Min dag

Idag jobbade jag ett kort pass började 08.45 och slutade klockan 13.00.. Jag hann knappt med att göra något kändes det som, det var jätte mkt kunder som behövde hjälp och jag fick hoppa in i kassan rätt ofta. Blev iallafall klar med det jag påbörjade men jag hade velat hinna med mer! Det är inte roligt att känna så men samtidigt kan man inte hinna med det man vill jämt. Jag hjälpte ju trots allt kunder och de är ju dem jag är där för :)

Efter jobbet hade jag "möte" med Helene om ett skönhetsföretag som hon jobbar för. Det lät bra, jag trodde inte att jag skulle tycka det. Får se om jag också hakar på det eller hur jag gör. Jag fick en hemsida som jag ska gå in och kolla på och en broschyr som jag tänkte läsa lite i.

Ikväll blir det bio men Frida, vi har inte bestämt vilken vi ska gå på än. Kanske blir det mat på stan innan det också. Nej nu tror jag att jag ska gå och lägga mig och vila en stund.


Hej!

Jag har haft fullt upp och knappt suttit vid datorn överhuvudtaget nu på ett tag vilket har lett till att det inte blivit några inlägg. Tråkigt men så är det.. Eftersom det har gått cirka två veckor sedan jag skrev så struntar jag i att skriva allt jag gjort. Det har ju varit julafton, juldagen, nyårsafton m.m och det skulle bli ett väldigt långt och tråkigt inlägg. Lägger nog upp bilder från dessa kvällar när jag får tag på dem istället. Har blivit riktigt dålig på att ta med mig min egna kamera på sistonde. 

RSS 0.91