Onsdag

Idag jobbade jag 11 - 15, rätt skön tid faktiskt. När jag slutat mötte jag upp Magnus på stan för att åka hem till mig och hämta en klänning som Malena kanske ska låna av mig. Jag lämnade av lite kläder också, jag är expert på att lägga upp ett lager av kläder hemma hos honom. 

Efter detta var vi till upplysningen och bytte busskort, hade ett ungdomskort innan och skaffade mig nu ett periodkort.  Riktigt skönt, är så trött på att gå och ladda på busskortet flera gånger i månaden. Nu behöver jag bara göra det en gång i månaden och då kan jag även åka hur många gånger jag vill utan att jag behöver tänka på hur många resor jag har kvar. Sedan åkte vi till Gränby centrum, där vi fyndade två underlakan för 99:- styck. Det tycker jag är riktigt billigt speciellt när det är för dubbelsäng. Vi har bara haft ett rött stort lakan (som Magnus hatar) annars har vi fått haft vanliga lakan vilket inte har varit så roligt. På morgnonen är lakanen inte riktigt där de ska vara.

Resten av kvällen har gått till tv tittande :) och nu ska jag snart gå och lägga mig. Just ja, GRATTIS till körkortet Åsa! Fan nu är det snart bara jag kvar. Måste ta tag i dettta.

Godnatt!

Ny skjorta från Lindex

image332
Köpte den här långa skjortan idag, tycker att den är jätte fin. Den är dock rätt stor så jag köpte ett nytt svart midjeskärp också för att ha runt midjan, då blir det lite bättre. Magnus är inget fan av den, han tycker att det ser ut som ett tält. Men det bjuder jag på!

...

Igår blev det inte en heldag i sängen fast jag skrev att det skulle bli det. Jag åkte ner på stan och träffade Åsa vid 7 tiden och åt kinabuffé. Riktigt gott var det, och för en gångs skull åt jag inte så mycket att jag mådde helt illa efteråt. Jag mådde faktiskt bra när jag var på väg hem vilket inte händer ofta när jag varit där och ätit. Självklart var det riktigt trevligt sällskap också, jag tycker om att prata med Åsa :).. 

Imorn ska jag posta ett paket på posten. Det är mina converseskor som jag köpte för 2 år sedan och har använt ca 3 gånger som nu skall säljas. Äntligen! La upp dem på tradera och fick bud på 160:- vilket känns rätt bra, de tar ju ändå bara upp en massa plats och jag vet att jag inte kommer använda dem igen så det var ett bra pris tycker jag. Frida skall ta mig till posten, har ingen koll på vart man postar paket nuförtiden så det ska hon visa mig :) .. Sedan är det lunch på stan som gäller för vår del, mysigt.

Nej nu ska jag sussa så jag orkar gå upp imorgon. Godnatt


Löning = shopping.

image331
Idag kom den efterlängtade lönen vilket innebar att  jag var tvungen att shoppa lite. Jag orkar inte lägga upp bild på allt och känner inte att det är så intressant om jag skulle skriva en lista på allt jag handlat heller, så jag lägger upp en bild på två av tröjorna jag köpt idag. Det får duga. Jag är rätt nöjd :)

Freedom!

image330

Idag är jag ledig och ska fira denna dag med att bara ligga och dega i sängen. Så härligt!

Ska jag ta emot pengarna och låtsas som ingenting?

Jag har fått en lönespcifikation från en butik där det står att jag har jobbat hos dem i februari vilket jag inte alls har gjort?

För ett tag sen ringde min kompis och berättade att det var kris på hennes jobb (det är därifrån jag nu fått denna lönespec), hon var nämligen själv i butiken med massa praoelever. De hade försökt få tag på extra personal men ingen kunde tydligen jobba den dagen så i panik frågade hon mig om jag kunde komma in och jobba i några timmar eftersom jag själv jobbar i butik och vet hur det funkar. Det gjorde jag självklart och det har jag också fått betalt för? Så vad är detta?

Nu har jag lite beslutsångest. Ska jag vara busig och ta emot pengarna och låtsas som ingenting eller ska jag vara duktig och höra av mig och säga att det blivit något fel? Det är ju alltid bra att vara ärlig och tänk om det är någon annan som skulle fått de här pengarna.

Detta är väldig konstigt skrivet men hoppas ni förstår vad jag menar. Hur skulle du göra?

image329

Födelsedags shopping i sthlm

Igår var jag till Stockholm med min syster, för att köpa en tidig födelsedagspresent till henne från mig. Hon hade helt bestämt sig att hon ville ha en speciell adidas tröja med rasta färgerna på. Jag var väldigt osäker på om jag ville köpa den eftersom den kostade 500 kr och för att jag visste att hon behövde ett par jeans. Min övertalning om ett par nya jeans började på en gång när vi kom fram men hon vägrade, hon var helt omöjlig. Tillslut gick vi till adidas store och frågade efter tröjan och jag blev riktigt glad när personalen sa att de hade reat ut den för ett tag sen och att den var slut nu. Detta gjorde att vi äntligen kunde börja titta på jeans åt henne! Efter många jeansprovningar och några väldigt sura miner eftersom inga satt bra så hittade vi ett par riktigt snygga jeans på vero moda för bara 360 kr så det var perfekt. Jag blev nästan sugen på att köpa dem själv faktiskt.

Det enda jag köpte var en beige jacka från Zara, den är väldigt fin men vet inte om den kanske sitter för tajt. Det är öppet köp i 30 dagar så jag tänkte att jag skulle prova den lite till och se om jag vill ha kvar den eller om jag lämnar tillbaka den.

Jag måste åka till Stockholm igen nu när jag får min lön, var ju helt pank så det var inte så kul att gå runt och titta på allt fint som man inte hade råd att köpa. Det behövs verkligen en uppfräshning med nya kläder för min del, majoriteten av mina kläder är svarta eller gråa vilket är riktigt tråkigt. 

Ajaa vår sthlms dag var riktigt rolig faktiskt, det är kul att umgås med min syster. Det är inte så ofta vi hittar på saker tillsammans så när vi väl gör det tänker jag alltid att vi borde göra det oftare.

image328

Snoop Dogg ft. Robyn - Sexual Eruption


Christina Aguilera, Speach + Oh Mother live


Jag får alltid rysningar när jag hör den här låten och jag får ännu mer rysningar när jag hör hennes tal i den här videon.  

"Ja, det är ju inte lätt för dem som är nya"

Idag kom det en kund som ställde sig i kassan och skulle betala med bankkort. Hon börjar med att säga att hon inte hade med sig någon legitimation men att det gick bra för henne att betala på apoteket trots detta och att det borde gå bra hos oss också. Av säkerhetsskäl så får inte vi göra så eftersom personen i fråga inte kan bevisa att det är dens kort. Mitt svar blir självklart då att det tyvärr inte går bra att hon gör så, då säger hon till en kollega till mig att det borde väl gå bra. Min kollega säger att hon känner igen kvinnan och säger att det går bra att hon handlar utan legitimationen den här gången.

Då får jag genast en kommentar om att det är ju tur att personalen känner igen henne, sedan sträcker hon sig med huvudet mot den andra kassan och frågar min kollega om hon kan använda en 50 kronorsrabatt check nu när hon handlar. Hon frågar inte mig som står precis framför henne. Då svarar jag att hon får det eftersom hon har med sig sitt lindexkort.

Efter detta frågar hon efter en kjol som hon sett vår folder som vi skickat ut, självklart frågar hon inte mig om detta. Nej frågan gick än en gång till min kollega som tyvärr inte visste vilken hon menade. Då visar jag kunden glatt kjolen som hon undrar över. När kunden sedan handlar och ska gå därifrån säger hon högt när det är kö i kassan "Ja, det är ju inte lätt för dem som är nya".. Vad ville hon med det? Jag gjorde inget fel när jag sa att hon inte kunde betala utan sin legitimation, men enligt henne så gjorde jag tydligen det. Även om min egna mamma skulle komma in och handla så ska jag be om hennes legitimation. Det komiska med detta är att den här kunden har handlat av mig flera gånger och senast var det igår, så man tycker ju att hon borde känna igen en.

Jag hatar när folk ska behandla en som om man inte vet någonting. När hon sa den där kommentaren hade jag en sådan lust att bara skrika ut NEJ JAG ÄR INTE NY! Men det kunde jag såklart inte, det var bara att stå där, le och låtsas som ingenting.


Det där klarar du.

Vad är det som gör att en förälder väljer att inte ha någon som helst koll på sitt egna barn? De låter deras barn bete sig precis som de vill och när de vill. Om de nu skulle bete sig fel på något sätt så är föräldern helt upptagen i sitt egna och har varken tid eller ork att bry sig om att berätta att det var fel att göra så som de precis gjorde. De här barnen har ju ingen chans att lära sig om vad som är rätt och fel, för när till och med en utomstående försöker berätta för dem så vägrar föräldrarna även då att lyssna. 

Det var en mamma som tappade bort sitt barn idag i butiken brevid, mamman skrek helt hysteriskt efter barnets namn så det var inte svårt att förstå vad som precis hade hänt. Mamman och den ena dottern ställde sig utanför butiken och mamman började genast skälla ut dottern. Jag kunde tyvärr inte ha sympati för denna mamma. Jag är ledsen men jag kunde verkligen inte det. Inte för att jag är en känslokall person som inte kan förstå att en mamma blir helt förstörd när hennes barn försvunnit. Nej, utan det är för att vi som jobbar i butik dagligen får se när deras barn springer runt själva, har ner saker, skriker  och beter sig helt enkelt precis som de vill. Föräldrarna har ingen aning om var ungarna är eller vad de gör. När detta hände ikväll tänkte jag för en sekund "skönt nu kanske hon lär sig att ha koll på sitt barn nästa gång de går och handlar" ..

En tjej som jobbar på Lindex inne i stan berättade att hon en gång fick kasta sig efter en 1 - 2 åring som höll på att ramla ner för rulltrappan. Vart var föräldern? Och när tjejen går fram och berättar det för föräldern så lyssnar hon knappt, hon är helt enkelt inte intresserad. Den här tjejen hjälpte detta barn från ramla ner från en rulltrappa och föräldern kan inte ens få ur sig ett  litet tack.

image327


Ännu en ledig dag!

Idag har jag varit ner på stan och köpt mig en datorväska. Jag tyckte verkligen inte om utbudet av datorväskor i denna stad, fanns bara svarta tråkiga. Inte alls några speciella eller snygga. Men det blev en svart som ser helt okej ut, den kostade 400 kr. Det tycker jag är dyrt för en datorväska men det är det väl värt då. Har liksom inget val jag kan ju inte springa runt med datorn i påsar när jag ska nånstans.

På kvällen var jag med min syster. Vi var ner till ica och hyrde en film, "I know who killed me"  med Lindsay Lohan. Den var faktiskt bra, jag var verkligen beredd på att den skulle vara skit dålig men det var den inte. Vi inhandlade även skagenröra, baguetter, godis och coca cola så det var en riktig myskväll!

Efter att vi tittat på filmen så skulle jag installera sims 2 på min dator men spelen var helt borta? Väldigt skumt, och alla i min familj påstår att de inte rört dem. De kan ju inte precis springa iväg själva så någon har ju uppenbarligen flyttat på dem. Irriterande att man inte ens kan erkänna att man lagt dem nån annanstans.. Aja hittar väl dem nångång.. 

image324

Trött!

Något som jag inte förstår är de människor som gång på gång ska älta att deras vän är världens bästaste bäste vän. Visst det är klart att man ska vara glad över att man har en bra vän osv men vem är det de försöker övertyga egentligen? Det blir lite för mycket när de ska skriva överallt och hela tiden om deras underbara vänskap. Detta var ett mycket onödigt inlägg...

Nu har jag suttit vid datorn alldeles för länge. Är riktigt trött så ska nog gå och lägga mig!

image323
Inte världens snyggaste bild men det är den enda jag hittade där så många som möjligt var med :P..

Sweeney Todd


Såg denna film för någon dag sen, den var helt okej. Den var inte riktigt som jag trodde att den skulle vara, Johnny Depp har spelat i mycket bättre filmer men den funka väl.


Sweeney Todd anländer tillbaka till ett London där hans fru togs ifrån honom femton år tidigare. Åldrad, sårad och likblek efter åratal i fängelse på falska grunder, har han bara hämnd på hjärnan. Den gamle barberaren har tappat all tro på mänsklighetens goda, och planerar att åter ta till sina rakblad, denna gång för att korta inte bara polisonger - utan även livet på alla som förtjänar det det minsta.


Tillsammans med hyresvärdinnan Mrs. Lovett, som enligt egen utsago står för de värsta pajerna i stan, börjar de att eliminera folk en efter en. Mrs. Lovett inser också hur man kan gå med vinst när priset på kött är högt och pajaffären står tom på kunder. Men hur långt kan man gå i sin strävan efter hämnd innan konsekvenserna hinner ikapp?



Söndag

Den här dagen har varit riktigt skön. Det började med att jag kunde sova ut hur länge jag ville utan att jag hade någon tid att passa. Var ett tag sen jag hade det så. Efter detta åt jag lite frukost, klädde på mig mjukiskläder och begav mig ut på promenad med Magnus. Det var jätte fint väder, strålande sol! Man skulle inte kunna tro att det varit snöoväder för bara någon dag sen. Vi var iallafall ute och gick i 3 timmar, vilket resulterade med att båda deckade i sängen när vi kom hem. Så nu sitter jag här i sängen helt nyvaken och mår illa. Konstigt nog har jag ändå känslan av att jag skulle kunna äta något, skumt det där. Kanske blir något mer inlägg ikväll, får se.


Äntligen har jag min dator!

Nu sitter jag vid min nya dator, älskar den. Jag är verkligen super nöjd med den. Nu kommer jag förhoppningsvis vara bättre på att uppdatera min blogg :)

Min nya dator

Jag har köpt en bärbar dator nu, jätte fin och rätt billig tycker jag. Lägger upp några bilder på den så ni kan titta :)


RSS 0.91